Het Verhaal

Bisellia

Bisellia herstoffeert op verzoek alle soorten zitmeubels van modern tot klassiek en van antiek tot vintage. Een bijzondere vondst in een kringloopwinkel, versleten fauteuils op zolder bij opa en oma. Bisellia geeft ze een tweede leven. Bisellia herstoffeert voetenbankjes en hockers, eetkamerstoelen, fauteuils, kleine banken én kussens in alle soorten en maten. Of u nu kiest voor stof (eventueel ook voor buiten), leer of kunstleer, na een herstoffering door Bisellia zijn dit juweeltjes in uw interieur. 

Meubels van vroeger zijn kwalitatief vaak veel beter dan de huidige massaal geproduceerde producten. Daarom zijn ze, naast het feit dat het vaak om unieke stukken gaat, zeer geschikt voor een tweede, derde of zelfs vierde leven.

De naam Bisellia is afgeleid van het Latijnse woord bisellium, dat “erezetel die groot genoeg is voor twee personen, maar waarop slechts één persoon zat” betekent. Een bisellium werd in de Romeinse tijd gebruikt tijdens ceremonies en uitvoeringen.

 De naam Bisellia straalt uit wat het atelier wil zijn: creatief, eigenzinnig, authentiek, ambachtelijk en exclusief.

 

Carla Adams

Al mijn hele leven ben ik creatief bezig en heb ik vooral grote interesse in stoffen. Naast mijn werk begon ik met het ontwerpen en maken van kleding, haalde het Detex-textielbrevet, volgde een coupeuse opleiding en gaf daarna meerdere jaren naailes vanuit mijn eigen atelier. Hierna ontdekte ik het meubelstofferen, en vooral de enorme creatieve en artistieke mogelijkheden die dit oplevert. Er volgde al snel een cursus, en uiteindelijk ook een volledige opleiding tot meubelstoffeerder. Het resultaat is Bisellia: een ambachtelijk eigenzinnig meubelatelier waarin creativiteit en kwaliteit bij elkaar worden gebracht en oude meubelen opnieuw tot leven komen. 

 

Werkwijze

Ambachtelijke stofferingstechniek

Bisellia heeft een bewuste voorkeur voor ambachtelijke stofferingstechnieken. Dit staat voor het traditioneel en klassieke hoog-stofferen. Er wordt uitsluitend gewerkt met hoogwaardige materialen zoals jute singels, koperen dubbel conische veren (vastgezet met henneptouw), jute doek, crin (afkomstig van de Noord-Afrikaanse dwergpalm, gesneden en gekruld), dikke katoenen watten, gekruld paardenhaar en ongebleekte katoen. Daarna volgt de afwerking met meubelstoffen.

Perfect zitcomfort

Voor de zittingen, die generaties lang meegaan, wordt de crin stevig vastgenaaid, gevolgd door paardenhaar en een dikke laag katoenen watten. Dit wordt vervolgens opgespannen met ongebleekte stoffeerkatoen. Deze extra laag wordt aangebracht vóór de uiteindelijke meubelstof. Deze werkwijze verhoogt in belangrijke mate de kwaliteit en de levensduur van het meubelstuk. Tal van variaties in zacht- en hardheid en extra steun in de rug zijn hierbij mogelijk. 

Moderne stofferingsmethodes

Sinds de jaren 60 van de vorige eeuw worden vaak polyether en koudschuim in plaats van de natuurlijke producten in meubels verwerkt. Deze zijn gemakkelijker, en daardoor goedkoper, te verwerken. Bij moderne zitmeubelen past deze techniek vaak weer beter dan bij de klassieke meubels. Afhankelijk van het type stoel, overleggen wij welke maatwerkoplossing het beste past.  

 

Bisellia’s meubelstoffen

Bisellia werkt met hoogwaardige meubelstoffen van verschillende merken en uit meerdere collecties. U kunt zelf uw keuze maken uit de diverse stofstalen die Bisellia beschikbaar heeft, desgewenst uiteraard met een passend advies. 

Collectie meubelstoffen Bisellia

 

Aristide

Blendworth

Buvetex

Camengo

Casamance

Karin Sajo

Ludvig Svensson

Moon

Morris & co

Sanderson

Silvera

Sunbrella (outdoor)


 

Zitmeubel herstofferen

Wilt u een zitmeubel laten herstofferen, of hebt u vragen hierover, dan kunt u hierover per email met ons contact opnemen (zie “contact”). Op basis van door u aangeleverde gegevens, zoals maten en foto’s, zal Bisellia een eerste offerte “op afstand” maken en hierbij eventueel ook verschillende opties aangeven. Als deze offerte voor u aanleiding is om verder te gaan zal een afspraak bij u thuis worden gemaakt voor definitieve opmeting en om verdere wensen en details te bespreken. Hierna volgt een definitieve offerte.

Zitmeubel kopen

Wanneer u belangstelling hebt voor één of meer van de op de website aangeboden complete Bisellia-meubelen kunt u per email een afspraak maken ter bezichtiging.

Algemene Voorwaarden